Tampar ‘Rider’ foodpanda, FB Page Kedai Teruk Diserang 5

Tampar ‘Rider’ foodpanda, FB Page Kedai Makan Ini Teruk Diserang Netizen

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Kes tampar rider foodpanda.

Semalam, tular video seorang pemandu foodpanda yang ditampar seorang pemilik kedai makan sehingga mencetuskan pertengkaran sehingga terpaksa dileraikan orang awam berdekatan.

https://www.facebook.com/AmenoWorldOfficial/posts/4174912479210257?__cft__[0]=AZWBH-CXNaQOZA7qtkzFWQfqBqtbULqBtChwmM2Vhcy4H3_xmJ7w0ZwGFKXrmxhKsbtBE4_IVA85kev3HdVEVEPO7RKiX4gjeZWnolIoKO54dvLanVOC7H3t5cNAulpIKgyLQStAwYcLM1g20S3tPBB4MQBDTzNze6jczsY1P-24_A&__tn__=%2CO%2CP-R

 

Video yang mula disebarkan menerusi Facebook Group Warga Kota Damansara sudah tersebar sehingga empunya kedai teruk dikritik netizen yang berang dengan tindakan tuan kedai.

BACA: Selain Grab Dan Foodpanda, Ini Senarai Pekerjaan Gig Di Malaysia Untuk Anda Jana Pendapatan

Dalam kenyataan di media sosial, ada yang mendedahkan disebabkan pesanan yang masuk terlampau banyak, rider terpaksa menanti dengan lebih lama.

Tampar ‘Rider’ foodpanda, FB Page Kedai Teruk Diserang 1

Malah, ruangan komen Facebook Page kedai berkenaan turut diserang netizen yang tidak berpuas hati yang turut menasihati mangsa supaya melakukan laporan polis.

Tuan kedai tampar rider foodpanda ‘ditazkirah’

https://www.facebook.com/viral.terkini99/posts/157197309621873

Terpalit lagi isu lain

https://www.facebook.com/AmenoWorldOfficial/posts/4175152205852951

Menjengah tahun 2020, ekonomi gig mula mendapat tempat malah ribuan sudah mula beralih ke sektor baharu itu yang dilihat mampu menjana lebih pendapatan berbanding beberapa sektor lain.

Penghujung 2020 memaparkan hampir 4 juta tenaga kerja di Malaysia terbentuk daripada sektor ekonomi gig dan peningkatan ini jelas baik untuk pertumbuhan ekonomi negara.

Istilah pekerjaan gigi semakin biasa didengari dalam kalangan rakyat Malaysia. Jika lima tahun dahulu pekerjaan gig dilihat sebagai kerja sampingan, kini ramai mula memasuki sektor ini sebagai pekerjaan hakiki.

Selalunya apabila kita sebut pekerjaan gig, ramai akan terlintas sebagai pemandu Grab atau Foodpanda.

Sebenarnya, ada lebih banyak pilihan pekerjaan ekonomi gig yang ditawarkan di Malaysia mahupun di serata dunia. Cumanya, pekerjaan sebagai pemandu e-hailing yang lebih dikenali.