Syahmi Sazli Bakal Muncul Dengan Filem Sulung ‘Mael Totey The Movie’

Youtuber popular, Syahmi Sazli semakin mengembangkan sayap dalam bidang pengarahan kini dikatakan bakal muncul dengan filem sulung berjudul Mael Totey The Movie.

BACA: Pengerusi Baharu FINAS Pasang Impian Mahu Filem Malaysia Tercalon Ke Oscar

Berita yang dikongsikan menerusi laman Instagramnya, Syahmi Sazli mendapat sokongan serta kata-kata semangat daripada orang ramai termasuklah mereka yang berada dalam industri perfileman seperti Profesor Dr A Razak Mohaideen.

View this post on Instagram

Insyaallah, doakan mi ye..

A post shared by Syahmi Sazli (@syahmisazli) on

Mencipta nama menerusi drama-drama pendek di media sosial, Syahmi mendapat perhatian ramai selepas mengetengahkan bakat pelakon daripada golongan istimewa seperti Asif dan Yoe Parey.

Disenangi orang ramai kerana sifat rendah dirinya, filem Syif Malam Raya yang merupakan filem pertama dibintangi trio ini; Syahmi, Yoe dan Asif telah berjaya mengutip RM1.6 juta pada hari keempat tayangan di Astro First.

Syahmi Sazli Bakal Muncul Dengan Filem Sulung ‘Mael Totey The Movie’
Sumber: Syahmi Sazli

Filem terbitan Ray Theme Sdn Bhd dan diedarkan oleh United Studios ini berjaya menarik perhatian penonton yang terhibur dengan keletah mereka.

Meskipun rancangan asal untuk ditayangkan di pawagam terpaksa dibatalkan gara-gara wabak pandemik COVID-19 yang melanda, ianya bukan alasan untuk filem ini meraih kutipan seperti ditayangkan di pawagam.

Berasal dari Kelantan, Syahmi Sazli mencetuskan fenomena baharu di Malaysia meskipun baru berusia 25 tahun dengan mesej-mesej yang disampaikan dala bentuk drama disertai dengan selingan-selingan telatah Yeo dan Asif yang menghiburkan.