Sarawak Paling Romantik Di Malaysia

Rakyat Sarawak Paling Romantis, Kelantan Dan Putrajaya Di Kedudukan Akhir Carta – Kajian

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Setiap orang berhak dalam membuat pilihan pasangan hidup mereka. Berkahwin ini bukanlah untuk sehari dua tetapi selama-lamanya, sebab itulah perlu memilih dengan berhati-hati pasangan hidup kita.

Ada orang memilih pasangan berdasarkan pilihan hati dan ada juga berdasarkan pilihan keluarga. Dalam memilih pasangan, ada yang begitu taksub dengan sifat kenegeriaan.

Anda memilih pasangan yang bagaimana?

Jika ingin mencari individu yang romantik, sebuah kajian oleh syarikat e-dagang, picodi.com dari Poland telah mengeluarkan satu analisis berkaitan dengan carian ‘romantik’ di setiap negeri di sini bersumberkan arkib Google.

Menurut analisis itu, Sarawak dipilih mempunyai individu romantik yang paling ramai di Malaysia! Menurut Malay Mail, Picodi.com mendapati bahawa terdapat banyak kekerapan direkodkan berkaitan dengan hari kekasih.

Menerusi kata kunci berkaitan romantik itu, terdapat negeri yang menunjukkan peningkatan carian ‘romantik’ yang ketara manakala terdapat juga negeri yang kurang berminat dengan topik ini.

Hasil kajian itu mendapati, individu yang paling romantik kebanyakannya tinggal di Sarawak, diikuti Johor dan Sabah. Carian itu juga bukanlah semata-mata tentang hari kekasih, tetapi turut berkait rapat dengan keindahan alam semula jadi serta destinasi makan menarik yang ada di Sarawak.

Manakala negeri yang berada di kedudukan paling rendah dalam kategori ini oajal Putrajaya, diikuti dengan Kelantan dan Terengganu.

Setuju atau tidak dengan analisi yang dibuat? Mungkin bagi mereka yang ingin mencari pasangan romantis, bolehlah lihat kedudukan negeri dalam senarai di bawah:

Sarawak Paling Romantik Di Malaysia