Bela Anjing Tanam Pokok Hadiah Raja Bhutan

Rakyat Diminta Bela Anjing, Tanam Pokok Sebagai Hadiah Ulang Tahun Raja Bhutan

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Dengan kemudahan teknologi zaman kini, ramai yang menikmati faedah daripadanya. Antaranya ialah pesanan makanan dalam talian yang semakin menjadi trend dalam kalangan rakyat Malaysia.

Lagi-lagi pada bulan Ramadan, ramai yang menggunakan kemudahan pesanan makanan dalam talian ini dengan alasan tidak mahu bersesak di kedai atau pun bazar semata-mata hanya untuk mencari makanan berbuka puasa.

ShopBack Malaysia telah berkongsi dapatan mereka mengenai tabiat pengguna ShopBack sepanjang Ramadan tahun ini dan mendapati kategori makanan telah meningkat sebanyak 5 kali ganda daripada biasa.

Peningkatan yang dicatatkan adalah sebanyak 60% dan menjadi kategori yang paling tinggi berkembang terutamanya ketika tiba waktu berbuka puasa. Antara platform yang menawarkan pulangan tunai sehingga 9% di ShopBack ialah Foodpanda, Eatigo, Delivereat dan Smartbite.

Pesan Makanan Dalam talian

Foodpanda merupakan platform yang paling ‘laris’ dengan pesanan makanan yang dilakukan bermula jam 4 petang sehingga 8 malam. Antara menu popular yang dijadikan sebagai hidangan berbuka adalah seperti ayam goreng, burger ayam dan wedges.

Untuk pengetahuan anda, ShopBack merupakan satu aplikasi yang mengumpulkan pelbagai platform dan kategori bagi membolehkan anda mengutip pulangan tunai sehingga 10% daripada setiap pembelian.

Sumber: EC Insider

Sedapnya makan nasi Arab bulan puasa macam ini.

Nasi Arab @Al Rawsha

dan jangan lupa subscribe Youtube MakanLena.