Ibu Bapa Gen-Z

Perkara Melukakan Hati Generasi Gen-Z Yang Tidak Disedari Oleh Ibu Bapa Pada Hari Ini

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Golongan Gen-Z atau generasi muda yang lahir sekitar tahun 1997 – 2012 pada hari ini mungkin hanya lebih suka menyembunyikan perasaan mereka dan berlindung di sebalik media sosial dan gajet.

Mereka juga mungkin tidak gemar meluahkan perasaan kepada ibu bapa mereka walaupun adakalanya mereka turut pernah berasa kecewa serta terluka dengan tindakan orang tua mereka itu.

Mungkin ramai ibu bapa di luar sana yang tidak menyedari hal ini dan beranggapan cara didikan mereka masih lagi betul dan sempurna.

Perkara ini mendapat perhatian Nasiha Ismail yang mendedahkannya melalui satu hantaran yang dibuat di Facebooknya berikut yang setakat ini telah di’Share’ hampir 30 ribu kali!

Pendedahan yang ditemuinya melalui TikTok ini sangat menyentuh perasaannya dan dikongsikan agar dapat dijadikan pengajaran serta ‘membuka mata’ golongan ibu bapa untuk menumpukan lebih banyak perhatian terhadap anak-anak Gen-Z mereka.

Ibu Bapa Gen-Z

Sebelum lelap mata, scroll la TikTok sat. Naik kat FYP, seorang sis ni tanya pendapat anak-anak Gen-Z, nak tahu isi hati anak-anak ni sebab dia pun ada anak.

‘Apa yang melukakan hati sebagai anak’..lebih kurang gitu la soalannya..

Klik bawah baca komen, terus rasa sentap, sedih semua ada.

Semoga kita tak terlambat untuk pusing belakang, tengok muka anak-anak kita dan layan, didik mereka sesuai dengan umur dan fitrah manusia yang perlukan sokongan ‘orang dalam rumah’ sendiri.

Ibu Bapa Gen-Z

Ibu Bapa Gen-Z

Ibu Bapa Gen-Z

Ibu Bapa Gen-Z

Ibu Bapa Gen-Z

Ibu Bapa Gen-Z

Ibu Bapa Gen-Z

BACA: ‘Tiap Malam Belajar’ – Luahan Anak Tentang Ibu Malu Kerana Gagal Masuk SBP Raih Perhatian Netizen

Sumber: Nasiha Ismail