Penyanyi India Zikir Hasbi Rabbi

Penyanyi Dari India Dedah Dodoikan Anaknya Dengan Zikir

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Sebuah video seorang penyanyi dari negara India tular di media sosial baru-baru ini. Rakaman itu memaparkan penyanyi bernama Sithara Krishnakumar ditemubual dalam satu program salah sebuah stesen televisyen terkenal di sana.

Apa yang menarik perhatian netizen tentang video itu adalah ‘nyanyian’ yang dialunkan beliau ialah zikir. Menurut Sithara yang juga seorang komposer memberitahu pengacara beliau sering mendodoikan anak perempuannya sebuah lagu Arab.

Beliau yang berasal dari negeri Kerala, India, mendedahkan pelbagai genre lagu didendangkan untuk anaknya mengikut masa yang berbeza namun anaknya kerap mahukan satu lagu Arab itu (zikir).

Penyanyi India Zikir Hasbi Rabbi
Sumber: Youtube

Sithara pernah membintangi filem Tamil, Telugu dan Kannada, Sithara memiliki suara merdu pernah dinobatkan sebagai penyanyi terbaik sempena Anugerah Filem Negeri Kerala tahun 2012 dan 2017 menerusi lagu Enundodee serta Vaanamakalunnuvo.

Video ini mendapat beribu tontonan terutama daripada masyarakat Muslim yang menyifatkan ia satu permulaan untuk keluarga itu menerima hidayah.

“Bayi tahu menilai yang terbaik, semoga bayi dan ibu itu mendapat hidayah, Amin.”