
Pemuda Malaysia Ini Antara Orang Penting Bangunkan Teknologi Bas Tanpa Pemandu Di Finland
Kalau masak laksa atau asam pedas tak letak bunga kantan, memang tak menjadi. Tapi ada masalah bila guna bunga kantan iaitu cepat sangat kecut.
Beli tapi bila nak pakai, tengok-tengok dah kecut. Membazir sahaja. Hati pun rasa geram, sebab bila nak guna terpaksa beli di kedai. Bukannya murah pula harganya sekarang ini.
Jadi kali ini kami berikan tip bagaimana mahu kekalkan kesegaran bunga kantan dan elakkannya daripada mudah kecut.
1. Leraikan kelopak bunga kantan sehingga habis. Jangan hiris bunga kantan supaya ianya kekal cantik dan tidak bertukar warna menjadi hitam.
2. Masukkan kesemuanya dalam bekas berpenutup dan simpan dam ruangan sejuk beku. Jangan tambah air!
3. Keluarkan bunga kantan semasa mahu menggunakannya sahaja. Simpan bakinya ke dalam peti sejuk beku kembali.
Hanya dengan tiga langkah sahaja, anda boleh berjimat dan gunakan bila masa sahaja yang anda mahukan.
Mudah bukan? Selamat mencuba!
Sumber: Rasa
Syurga dunia.
7 Tempat Wajib Singgah Oleh Peminat Anime Di Jepun
dan jangan lupa subscribe Youtube MakanLena.
Trending now



