Hak-Hak Perokok 3

Mahu Tuntut Hak Di Mahkamah? Ini Senarai ‘Hak Perokok’ Yang Ramai Tak Tahu Menurut Dr Imelda

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Semalam Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa permohonan kebenaran semakan kehakiman oleh tujuh individu berkenaan keputusan kerajaan menguatkuasakan larangan merokok di semua premis makanan adalah sebagai tidak berasas.

BACA: Mahkamah Tinggi Putuskan Dakwaan 7 Individu Mengenai Hak Merokok Sebagai Tidak Berasas

Penguatkuasaan larangan merokok bermula Januari 2020 ini banyak ditolak oleh golongan merokok dengan alasan bahawa mereka juga berhak dalam menegakkan hak-hak mereka yang semakin dihakis.

Namun sebenarnya, banyak lagi hak-hak perokok yang ramai orang tidak tahu. Nak tahu apa haknya? Mari baca perkongsian daripada Dr Imelda mengenai hak-hak perokok terutamanya dalam kalangan perokok lelaki.

Hak-Hak Perokok

Hak-Hak Perokok 1

Hak-Hak Perokok 2
Mahu jadi perokok atau penagih nikotin tidak salah, yang salahnya apabila menuntut hak sendiri tanpa sedar hak yang dituntut itu sebenarnya telah menganiaya hak-hak orang sekeliling.

BACA: KKM Tegaskan Tiada Bukti Vape Selamat Digunakan Bagi Rawat Ketagihan Merokok

Jika anda seorang yang terdiri daripada golongan perokok dan mahu berhenti merokok, anda bolehlah mendapatkan bantuan secara percuma di klinik berhenti merokok yang dibiaya oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Baca pengalaman seorang lelaki yang pernah bergelar sebagai perokok tegar selama 27 tahun dan berjaya berhenti merokok selepas mengikuti kursus ini DI SINI.

 

Legenda yang tiada gantinya.

P. RAMLEE : Seniman Tanah AIr Tiada Ganti

dan jangan lupa subscribe YouTube ODISI