32309273044_4d2de17828_b

Lagu Bukan Cinta Biasa Siti Nurhaliza Ditambah Dalam Game Taiko No Tatsujin!

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Taiko No Tatsujin ialah siri permainan ritma oleh Bandai Namco, di mana pemain menepuk drum taiko mengikut rentak muzik. Permainan ini kebanyakannya menampilkan lagu-lagu Jepun, tetapi kadang-kadang ia juga menambahkan lagu-lagu asing dari semasa ke semasa.

Dalam kemas kini seterusnya untuk Taiko No Tatsujin Nijiiro Ver., permainan ini mengejutkan dengan menambahkan sebuah lagu Melayu dari Malaysia dan ia bukanlah lagu Melayu biasa; ia merupakan lagu ikonik oleh penyanyi legenda Malaysia, Dato’ Siti Nurhaliza.

Artikel berkaitan:

Mengikut catatan rasmi, tarikh kemas kini seterusnya yang dijadualkan untuk Taiko No Tatsujin Nijiiro Ver. akan tiba pada hari Rabu, 7 Jun 2023.

Taiko No Tatsujin Nijiiro Ver. merupakan entri terkini dalam siri ini, yang asalnya dikeluarkan untuk mesin arked pada tahun 2020 di Jepun dan pada tahun 2021 di seluruh dunia. ‘Bukan Cinta Biasa’ oleh Siti Nurhaliza asalnya dikeluarkan pada tahun 2003 sebagai sebahagian dari album studio kesembilannya, E.M.A.S. (2003). Ia juga salah satu lagu paling popular dan paling kekal.

Ini adalah pencapaian yang hebat untuk Dato’ Siti Nurhaliza dan peminatnya di Malaysia. Malaysia Boleh!