The Batman TGV

Kena Ulang Tonton ‘The Batman’ Hampir 4 Jam, TGV Akhirnya Mohon Maaf

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Ribuan peminat filem superhero membanjiri panggung wayang hujung minggu yang lalu bagi menyaksikan filem The Batman.

Filem yang merupakan penampilan sulung Robert Pattinson sebagai Batman tersebut berdurasi selama 2 jam 57 minit dan dikhabarkan agak berat serta lebih banyak mengandungi dialog berbanding aksi.

Bayangkan selepas menonton selama 45 minit, anda terpaksa menonton sekali lagi dari awal kerana panggung wayang tersebut ingin memberi peluang kepada sekumpulan penonton yang baru tiba.

Inilah yang berlaku di panggung wayang TGV di Vivacity Megamall, Kuching pada 5 Mac yang lalu.

Penonton yang telah tiba awal bagi menyaksikan filem tersebut dipaksa menghabiskan tontonan bersama-sama dengan sekumpulan penonton yang datang lewat.

Berang dengan tindakan tidak bertanggungjawab pihak TGV tersebut, Fazillah Raduan telah membuat satu hantaran di Facebooknya bagi meminta penjelasan.

TGV akhirnya mengakui kesilapan dengan membuat permohonan maaf di Facebooknya serta menawarkan pulangan wang serta 2 tiket wayang percuma.

Bagaikan kena ‘game’ dengan musuh Batman, The Riddler, identiti mereka yang datang lewat tersebut tidak didedahkan dan masih kekal menjadi misteri. [?]

1 The Batman TGV

Sedang menonton The Batman semalam di TGV Cinema Vivacity. Filem ini bermula pada pukul 7:15 malam dan telah berlangsung selama kira-kira 45 minit sehingga ia tiba-tiba dihentikan dan salah seorang kakitangan datang untuk membuat pengumuman.

Kita akan mulakan semula filem dari awal. Maaf atas kesulitan yang berlaku.

Dan apabila ditanya kenapa? Katanya sebab ada penonton yang baru datang.

Apa yang berlaku? Biar betul? Adakah anda tahu perancangan dan susunan apa yang saya terpaksa buat supaya saya boleh menonton filem ini? Orang ramai membeli tiket mengikut masa yang sesuai untuk mereka. Orang-orang itu datang lewat dan itulah masalah mereka. Tidak kira siapa mereka.

Jangan beritahu saya ini prosedur biasa. Orang lain bayar juga harga tiket.

Filem ini berdurasi 178 minit. Sekarang saya terpaksa bertahan 45 minit lagi hanya kerana sekumpulan orang datang lewat???

Salah seorang pengurus berkata, kami boleh memberikan anda bayaran balik. Saya beritahu dia, ini bukan tentang wang, ini tentang keadilan. Adakah anda cuba untuk memberitahu saya bahawa saya dan pelanggan yang lain adalah kurang penting daripada yang datang lewat? TGV sila semak semula SOP anda.

The Batman TGV

TERKINI: Tidak sampai 24 jam, TGV sekali lagi mengeluarkan kenyataan rasmi di Facebooknya bagi menjelaskan punca sebenar isu tersebut iaitu disebabkan oleh masalah teknikal dan bukannya disebabkan kelewatan VIP.

TGV Batman

Sumber & kredit foto: Facebook Fazillah Raduan, Facebook TGV Cinemas