hotel mewah

Kena Sidai Ketika ‘Check-In’ Hotel Mewah, Ramai Netizen Luahkan Kesalan

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Dengan bermulanya kebenaran merentas negeri di Malaysia, ramai yang tidak mahu melepaskan peluang untuk pergi bercuti dengan menginap di hotel-hotel mewah selepas lama terperap dalam rumah akibat Perintah Kawalan Pergerakan ketika musim pandemik.

Namun, kadang-kadang mood bercuti boleh dihancurkan oleh ketidakcepakan pengurusan tempat yang ingin dilawati.

Kecoh di media sosial, apabila ada segelintir netizen berkongsi situasi mereka ketika mahu ‘check-in’ di hotel yang telah ditempah. Menerusi perkongsian tersebut, segelintir netizen menzahirkan rasa tidak puas hati apabila terpaksa menunggu lama untuk proses ‘check-in’.

Masalahnya, bukan satu hotel tetapi ada beberapa hotel termasuk yang bertaraf 5 bintang berdepan situasi sama kerana dibanjiri oleh pelanggan yang ramai. Malah, ada juga hotel yang lambat memberikan bilik kerana bilik belum siap tersedia.

hotel mewah

Para netizen berharap perkhidmatan hotel dapat dipertingkatkan terutama sekali sekarang orang ramai sudah mula mahu melancong bagi meningkatkan ekonomi setempat.

Bukan itu sahaja, para netizen juga mahu pihak atasan setiap hotel bertanggungjawab bagi memastikan kejadian seperti ini tidak berulang. Malah, pihak pengurusan hotel seharusnya lebih bersedia untuk menerima pelanggan dan memberikan perkhidmatan terbaik kepada para pelanggannya.