‘Kacau’ Proses Menyelamat, Netizen Puas Hati Dengar Bezza Dibodohkan Abang Bomba 3

‘Kacau’ Proses Menyelamat, Netizen Puas Hati Dengar Bezza Dibodohkan Abang Bomba

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Keadaan banjir yang berlaku di Lembah Klang ketika ini terutamanya di Selangor memang di luar jangkaan dengan kebanyakan kawasan dinaiki air sehingga menyebabkan jalan-jalan utama terpaksa ditutup.

Disebabkan keadaan yang tidak terjangka ini, ramai yang tidak bersedia terperangkap sama ada di kediaman sendiri, di tempat kerja mahu pun di jalan raya akibat kawasan berkenaan dinaiki air.

Dalam situasi getir ini, pasukan penyelamat seperti bomba sangatlah sibuk berulang-alik menyelamatkan mangsa yang terperangkap.

Biarpun begitu, masih ada pihak yang seakan buta menilai situasi ini sehingga melakukan tindakan yang boleh melambatkan kerja-kerja menyelamat.

‘Kacau’ Proses Menyelamat, Netizen Puas Hati Dengar Bezza Dibodohkan Abang Bomba 2
Sumber: @jnmalaysia

Sebagai contoh, sebuah video tular di media sosial apabila sebuah kereta Proton Bezza dirakam melambatkan pergerakan pasukan bomba apabila memotong laluan sebelum berada di hadapan lori bomba.

Mungkin terlampau geram tugas menyelamat mereka diganggu, pemandu kereta Bezza berkenaan kemudiannya ‘dibodohkan’ oleh mereka yang ada di dalam lori bomba tersebut menerusi pembesar suara.

Bukan sahaja mereka yang berdekatan merasa puas pemandu berkenaan ‘diajar’, tetapi di ruangan komen, ramai yang turut meluahkan kepuasan mereka mendengar luahan hati abang bomba berkenaan.