airbnb bilik

Inovasi Terbaru Airbnb Bilik: Ubah Cara Anda Menginap Dan Kenali Warga Tempatan

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Seiring berakhirnya pandemik, Airbnb menjangkakan 300 juta orang akan melancong dan menjadi hos di Airbnb pada tahun ini. Untuk bersedia, Aribnb telah mempersembahkan penambahbaikan Airbnb yang paling komprehensif, dimulai dengan pengenalan Airbnb Bilik (Airbnb Rooms), wajah baru Airbnb yang asli.

Airbnb juga akan melancarkan lebih 50 ciri dan penambahbaikan baru selaras dengan maklum balas yang diterima dari tetamu dan hos mereka sepanjang menginap di premis Airbnb.

Artikel Berkaitan

Kenali Airbnb Bilik

Airbnb Bilik bermula dengan idea menginap di bilik dalam rumah orang lain. Konsep perkongsian penginapan ini menawarkan dua faedah unik.

  • Ia lebih berpatutan bagi tetamu.

Lebih daripada 80% bilik persendirian berharga di bawah $100/malam, dengan purata $67/malam.

  • Menginap bersama hos adalah cara terbaik untuk berinteraksi dengan kenalan baharu dan dapat mengalami suasana penempatan seperti penduduk tempatan.

Mereka percaya konsep ini kian relevan. Dalam situasi ekonomi sekarang, ramai ingin melancong dengan harga berpatutan.

Setelah bertahun-tahun terpisah akibat pandemik, mereka mencari cara untuk berinteraksi dengan kenalam lain dan menikmati pengalaman autentik. Itulah sebabnya kini adalah waktu yang tepat untuk memperkenalkan jutaan pengguna baharu kepada keajaiban menginap bersama dengan hos.

airbnb bilik

Ciri-Ciri Airbnb Bilik

Setiap Airbnb Bilik mempunyai Pasport Hos, maka tetamu dapat mengenali hos mereka sebelum membuat tempahan. Airbnb juga mencipta kategori Bilik dengan lebih 1 juta penyenaraian, penapisan yang dipertingkatkan, dan menambah ciri privasi baru.

Airbnb Bilik akan dapat membantu melonjakkan potensi perjalanan yang lebih memuaskan dan mendalam, sambil memastikan kepuasan tetamu dan hos. Berikut adalah beberapa kemajuan yang akan dihasilkan dengan Airbnb Bilik:

● Kolaborasi dengan Hos Tempatan

Airbnb Bilik akan menggalakkan kerjasama dengan hos tempatan yang ingin berkongsi pengetahuan dan keunikan budaya mereka. Ini akan membantu tetamu merasai kehidupan setempat dan menjadikan pengalaman mereka lebih bermakna.

● Pengalaman yang Dikendalikan oleh Komuniti

Dengan mengutamakan maklum balas daripada komuniti tetamu dan hos, Airbnb Bilik akan menyediakan platform yang lebih mesra, inklusif, dan berpusat pada pengguna. Ini akan membantu meningkatkan kualiti penginapan dan memberi tetamu keyakinan untuk membuat tempahan dengan Airbnb.

● Kecenderungan Pelancongan Ekologi

Airbnb Bilik akan menggalakkan pelancongan yang lebih mapan dengan mengurangkan kesan alam sekitar daripada penginapan. Dengan memberi tetamu pilihan untuk tinggal bersama hos dan berkongsi sumber, Airbnb Bilik akan membantu mengurangkan penggunaan sumber alam dan meningkatkan kesedaran tentang kepentingan menjaga alam sekitar.

● Menyokong Pelancongan Domestik

Dalam era pasca-pandemik, pelancongan domestik menjadi semakin penting. Airbnb Bilik akan menyediakan peluang untuk rakyat Malaysia menjelajahi keindahan negara mereka sendiri, sambil memupuk hubungan dengan komuniti tempatan.

Sebagai sebahagian daripada inisiatif ini, Airbnb akan terus bekerjasama dengan kerajaan dan agensi pelancongan tempatan untuk mempromosikan pelancongan yang bertanggungjawab dan mapan.