Gara-Gara Tersalah Tulis Nama Pemain Bola, Akhbar Harian Malaysia Ini Jadi Bahan Ketawa Dunia 2

Gara-Gara Tersalah Tulis Nama Pemain, Akhbar Harian Malaysia Ini Jadi Bahan Jenaka Di Media Sosial

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Kerajaan negeri Kelantan telah melancarkan kemudahan jalur lebar tanpa wayar atau WiFi secara percuma di 10 lokasi tumpuan orang ramai sekitar negeri itu bagi kemudahan rakyat dan juga sebagai memenuhi salah satu janji dalam manifesto PAS pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 lepas.

Antara perkhidmatan WiFi percuma yang disedikan di sekitar Kota Bharu termasuk Medan Ilmu, Pasar Siti Khadijah, Bazar Buluh Kubu, Bulatan Jam Besar, Stadium Sultan Muhammad IV dan Dataran Cheng Ho.

WiFi percuma Kelantan
Sumber: Layar Sukses

Sebagai langkah pengenalan WiFi percuma ini, ia membolehkan pengguna kekal berhubung dalam dunia digital serta menggunakan pelbagai kelebihan yang ditawarkan. Kerajaan Kelantan juga mengharapkan kemudahan yang digunakan untuk kebaikan dan tidak menyalahgunakannya untuk menular pelbagai fitnah yang boleh menggugat keamanan.

Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob berkata, kemudahan WiFi yang disediakan ini tidak mempunyai sebarang sekatan atau tapisan akses dan hanya iman serta takwa seseorang individu yang akan mengawalnya. Tiada lembaga tapisan yang akan menapis semua sesawang yang dimasuki netizen.

Justeru, semua pihak perlu konsisten dalam menyedarkan netizen akan bahanya penyalahgunaan teknologi dalam menjaga keberkatan sesebuah masyarakat.

Kini, lebih mudah para pengunjung yang datang ke Kelantan untuk menikmati kemudahan jalur lebar tanpa wayar secara percuma sepanjang perjalanan kawasan tumpuan di sana dan ingatlah pesanan Menteri Besar itu, gunakan kemudahan dengan sebaiknya.

Sumber: Utusan Online

 

Jom terliur sama-sama tengok masakan chef ini, tonton

7 masakan unik berasaskan daging oleh Chef Burak

dan jangan lupa subscribe Youtube MakanLena.

https://www.facebook.com/makanlenadotcom/videos/2310270869248542/