Foto FMT

Gara-Gara Berebut Awek, Pelajar Senior Pukul Dengan Batu Sampai Retak Tempurung Kepala!

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Satu lagi kisah menyedihkan generasi muda di negara ini dilaporkan oleh FMT hari ini melibatkan pergaduhan pelajar di sekolah.

Entah di mana silapnya pendidikan agama dan akhlak anak muda sekarang, demi seorang gadis yang merupakan seorang pelajar perempuan, seorang pelajar senior Tingkatan 5 sanggup memukul kepala juniornya yang berada di Tingkatan 4 dengan batu!

BACA: Polis Dedah Mangsa Tegur Jangan Tonton Video Lucah Punca Dibuli Rakan MRSM

Tidak dinyatakan setakat mana ‘sangat’ kejelitaan gadis atau pelajar perempuan tersebut, namun pelajar junior yang dipukul itu kini menderita akibat kecederaan parah di tempurung kepalanya yang dikhabarkan mengalami keretakan.

Juga tidak dinyatakan sama ada pelajar perempuan tersebut berada di Tingkatan 5, Tingkatan 4 atau di Tingkatan 1, namun pergaduhan memalukan itu tercetus akibat ‘berebutkan’ dirinya  atau kerana mencintai gadis yang sama.

Tangkap layar dari FMT
– Tangkap layar dari FMT

Dalam kejadian yang berlaku di Gua Musang, Kelantan pada jam 11.15 pagi Selasa lalu, mangsa sedang berada di luar kelas apabila tiba-tiba didatangi oleh lima orang pelajar Tingkatan 5 yang beramai-ramai memukulnya.

Seorang dari suspek kemudiannya menggunakan sebiji batu untuk memukul kepalanya sehingga menyebabkan bahagian kiri tempurung kepalanya retak.

Seorang pengawas yang berada di tempat kejadian sempat meleraikan pergaduhan tersebut sebelum kejadian yang lebih buruk berlaku.

Ketua Polis Daerah Gua Musang, Sik Choon Foo berkata siasatan masih dijalankan dan kes disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan.

Mangsa kini dimasukkan ke Hospital Gua Musang akibat kecederaan di kepala, tangan, belakang badan dan kaki.

Keadaan terkini mangsa tidak dapat dipastikan lagi buat masa ini dan tidak dapat dipastikan juga sama ada pelajar perempuan yang menjadi rebutan tersebut ada melawatnya di hospital atau tidak.

BACA: Tular Video Pelajar Sekolah Dibuli Hanya Kerana Tidak Tunai ‘Janji’ Belanja KFC

Sumber: FMT