du-it

du-it Sedia Penyelesaian Ansuran Tanpa Faedah Kepada Peniaga Kecil

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

du-it, sebuah syarikat fintech Islam yang berpangkalan di Malaysia (Duittech International Sdn Bhd), telah melancarkan kempen crowdfunding dengan kerjasama Ethis Malaysia, platform pendanaan ramai Islam global yang terkemuka.

Kempen ini bertujuan untuk menyokong pembangunan platform Business to Business (B2B) Beli Sekarang, Bayar Kemudian (BNPL), yang ditetapkan untuk menjadi platform BNPL B2B pertama di Malaysia dan yang pertama di dunia beroperasi dalam Patuh Syariah.

du-it

du-it dengan penuh dedikasi akan menyediakan penyelesaian ansuran tanpa faedah kepada perniagaan, terutamanya perusahaan kecil dan bersaiz mikro.

Tumpuan utama mereka adalah kepada perniagaan yang memerlukan pilihan pembayaran yang fleksibel untuk pembelian mereka, sama ada untuk perbelanjaan modal (CAPEX) atau perbelanjaan operasi (OPEX).

Platform ini menawarkan had kredit sehingga RM50,000, berdasarkan profil risiko peniaga, dan membolehkan perniagaan mendapatkan kelulusan dalam beberapa minit.

Kempen crowdfunding du-it terbuka kepada semua orang dan menyasarkan untuk mengumpul jumlah maksimum RM3 juta permohonan dalam tempoh 90 hari.

Dengan menyertai kempen crowdfunding, pelabur boleh menjadi sebahagian daripada misi du-it untuk menyediakan penyelesaian pembiayaan mampu milik dan boleh diakses untuk perusahaan kecil dan bersaiz mikro di Malaysia.

Kempen crowdfunding memberikan peluang menarik kepada pelabur untuk menyokong syarikat fintech Islam yang mengubah cara perniagaan di Malaysia mengurus aliran tunai mereka dengan lebih berkesan.

Platform BNPL du-it berpotensi untuk merevolusikan industri kredit dengan menyediakan cara yang mudah dan boleh diakses oleh para peniaga PKS untuk mengakses kredit, disamping menyediakan cara yang selamat untuk peniaga menerima bayaran pendahuluan untuk transaksi jualan mereka.

Pelabur kini boleh mengambil bahagian dalam kempen crowdfunding dengan melawati halaman kempen di Ethis Malaysia, platform crowdfunding Islam global terkemuka yang diluluskan oleh pengawal selia di Malaysia dan juga mempunyai pengguna di Indonesia dan Oman, bersama-sama dengan platform amal bernama Global Sadaqah.

BACA: 3 Perkara Utama Yang Perlu Difokuskan Oleh Usahawan Yang Baru Memulakan Bisnes