Episod Baru ‘Lovestruck In The City’ Makin Menarik, Penonton Tak Sabar Tunggu Pengakhiran

Drama ‘Lovestruck In The City’ Makin Menarik, Penonton Tak Sabar Tunggu Episod Akhir

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Drama ‘Lovestruck In The City’ Makin Menarik, Penonton Tak Sabar Tunggu Episod Akhir

Baru sahaja melancarkan episod ke-13, drama Korea Selatan, Lovestruck in the City yang menampilkan Ji Chang-wook dan Kim Ji-won sebagai teraju utamanya mencuri perhatian apabila watak Lee Eun-0 terkantoi masih lagi tidak boleh move on dengan perasaannya pada Park Jae-won.

BACA: ‘A Love So Beautiful (2020)’ Remake Drama Popular Dari China

Bawa genre romantis, drama ini mengisahkan mengenai dua individu yang jatuh cinta di pantai Yangyang. Plot awal cerita dimulakan dengan konsep temubual mengenai enam individu yang bercerita mengenai kisah cinta mereka. Daripada itu, plot mula dikupas satu per satu.

Episod Baru ‘Lovestruck In The City’ Makin Menarik, Penonton Tak Sabar Tunggu Pengakhiran 1

Dijadualkan bakal berakhir pada 16 Februari ini, pihak produksi mendedahkan akan adanya satu episod tambahan yang akan memfokuskan pada watak Oh Dong-shik (lakonan Choi Min-ho).

Boleh tonton di Netflix, apa kata anda tonton dahulu trailer drama ini di pautan bawah:

Sekitar tahun lalu, ada satu lagu yang menjadi siulan rakyat Malaysia. Bermula dari TikTok, lagu I’ll Like You So Much, You’ll Know It yang merupakan OST drama China A Love So Beautiful pada tahun 2017 menjadi popular semula dan mencipta fenomena di Malaysia.

Selepas tiga tahun, drama popular yang diadaptasi daripada novel To Our Pure Little Beauty oleh Zhao Qianqian akhirnya diremake semula dalam versi Korea Selatan dengan tajuk yang sama.

Dibintangi Kim Yo-han, Soo Joo-yeon, Yeo Hoe-hyun dan Jo Hye-joo, drama A Love So Beautiful ini mengisahkan mengenai kisah kehidupan tiga pelajar sekolah menengah dan rakan-rakannya bermula dari zaman persekolahan hinggalah ke dewasa.

Sin Sol-i (lakonan So Joo-yeon) merupakan seorang gadis 17 tahun yang ceria. Menyukai rakan sekolah yang juga jirannya, Cha Heon (lakonan Kim Yo-han) yang merupakan seorang pelajar bijak tetapi susah untuk mengekspresikan dirinya.

Satu hari, Woo Dae-seong (lakonan Yeo Hoe-hyun) seorang atlet renang berpindah ke sekolah mereka dan mula mesra dengan Sol-i.