Ditangkap Atas Kesalahan Dadah, Polis Indonesia Dilema Mahu Tempatkan Lucinta Di Lokap Mana

Selebriti Indonesia, Lucinta Luna yang ditangkap atas kesalahan yang dipercayai terlibat dalam penyalahgunaan dadah jenis ecstacy menyebabkan pihak polis Indonesia berada dalam keadaan dilema sama ada mahu menempatkan beliau di dalam lokap lelaki atau wanita.

BACA: Dipenjara Tiga Tahun Sebab Derma RM200, Lelaki Ini ‘Terpaksa’ Mengaku Bersalah

Beliau yang juga merupakan seorang transgender itu akan ditempatkan di lokap selepas selesai proses siasatan, sebelum menjalani proses tindakan perundangan selanjutnya.

Lucinta Luna Ditangkap Kes Dadah 1
Sumber: Liputan

Masih ditahan di bilik siasatan, Lucinta atau nama asalnya, Muhammad Fatah ditangkap atas kesalahan dadah itu di apartmen miliknya di Thamrin City, Jakarta Pusat pada jam 1.30 pagi Selasa.

Ditahan bersama tiga lagi rakannya, seorang wanita dan sepasang suami isteri, pihak polis turut menemui beberapa pil ecstacy di lokasi kejadian.

Turut mempunyai beberapa nama lain sepertii Ayluna Putri, Cleo Vitri, Talitha Fitri dan Ailuna Putri, beliau merupakan seorang penari dan penyayi transgender di Indonesia.

Menjawab kekeliruan identiti beliau, Ketua Bahagian Perhubungan Polis Daerah Metro Jaya, Yusri Yunus, berkata terdapat perbezaan jantina pada dokumen pengenalan diri dan pasport milik Lucinta.

“Di kad pengenalan dia perempuan, di pasport dia lelaki. Namanya MF.”

Beliau pernah mencetuskan kontroversi dengan lagu berjudul ‘Bobo Dimana’ bersama jutawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman dan Nur Sajat.

Sumber: Manado Post