Cameron Herrin Lelaki Tampan 24 Tahun Penjara

Dipenjara 24 Tahun, Ramai Mahu Lelaki Ini Diberi Peluang Kedua Kerana Miliki Wajah Tampan

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Dipenjara 24 Tahun, Ramai Mahu Lelaki Ini Diberi Peluang Kedua Kerana Miliki Wajah Tampan.

Menyukai perkara yang cantik dan menarik sudah menjadi lumrah semula jadi manusia. Kajian menunjukkan bahawa manusia cenderung tertarik dengan perkara yang cantik hingga mampu melangkaui logik akal.

Salah satu contohnya, tular mengenai seorang lelaki yang memiliki wajah tampan dijatuhi hukuman ketika perbicaraan di mahkamah.

Ya, tidak semena-mena lelaki tersebut menjadi perbincangan hangat netizen seluruh dunia.

Menurut akhbar tempatan, lelaki tersebut bernama Cameron Herrin berusia 21 tahun dijatuhi hukuman penjara 24 tahun atas kesalahan membunuh.

Cameron Herrin Lelaki Tampan 24 Tahun Penjara

Pada tahun 2018, Herrin dan rakannya mengadakan lumba haram tanpa sengaja telah melanggar seorang ibu berusia 24 tahun dan bayi perempuannya.

Kejadian berlaku di Tampa, Florida dengan memandu kereta Ford Mustang GT pada kelajuan 100mph sehingga meragut nyawa dua beranak itu.

Manakala rakannya, John Barrineau yang sempat mengelak daripada melanggar dua beranak tersebut dijatuhi hukuman selama 6 tahun dan mengakui atas kesalahannya.

Disebabkan kemalangan itu berlaku ketika Herrin masih di bawah umur, hakim memutuskan untuk menangguhkan keputusan lelaki itu hingga tahun 2021.

Cameron Herrin Lelaki Tampan 24 Tahun Penjara

Hukuman yang diterimanya membuatkan dia menghabiskan lebih dari separuh hidupnya di penjara pada saat dia dibebaskan. Namun, difahamkan keluarga mangsa mahu pesalah menjalani hukuman maksimum iaitu 30 tahun.

Menerusi rakaman video yang tular itu, walaupun Herrin memakai pelitup muka tetapi tetap mencuri tumpuan netizen.

@ask_tk

💔 #cameronherrin

♬ الصوت الأصلي – cameron herrin

Ramai yang beranggapan bahawa pelaku perlu bertanggungjawab atas tindakan yang dilakukan.

Namun begitu, tidak kurang juga yang berpandangan bahawa Herrin patut diberi peluang kedua atas alasan memiliki rupa paras yang tampan.

Mereka mengatakan insiden tersebut tidak disengajakan si pelaku dan menganggap hukuman 24 tahun penjara itu terlalu berat kerana usianya masih muda.

Bagaimana pula dengan perasaan suami yang kehilangan isteri dan anak sekelip mata dan pastinya nyawa mereka tidak dapat dikembalikan semula.

BACA: 20 Tahun Dipenjara, Akhirnya Dibebaskan Atas Kesalahan Yang Tidak Pernah Dilakukan