Lamar kekasih DI KFC 2

‘Dihina’ Lamar Kekasih Di KFC, Pasangan Ini Terima Tajaan Perkahwinan

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Video seorang lelaki di Afrika Selatan yang melamar pasangannya di restoran makanan segera KFC yang tular di laman media sosial membawa tuah apabila ramai pihak yang menawarkan diri menjadi penaja majlis perkahwinan mereka.

Pada awalnya, video lelaki tersebut, Hector yang melamar kekasihnya, Nonhlanhla di KFC di Gauteng diketawakan oleh seorang wartawan kerana dikatakan sebagai tidak mampu dan tidak mempunyai kelas.

Lamar kekasih DI KFC

Walau bagaimanapun, ciapan beliau tular sehinggakan pasangan tersebut dibanjiri dengan tawaran tajaan majlis perkahwinan termasuklah daripada KFC sendiri, syarikat minuman Coca Cola, syarikat telekomunikasi Huawei, barangan kemas, pakaian pengantin dan sebagainya.

Siapa sangka tuah badan pasangan tersebut yang pada awalnya Hector mahu mengadakan sebuah majlis kecil tetapi berdepan dengan masalah kewangan akhirnya menerima tajaan yang melimpah ruah daripada pelbagai pihak.

Sementara itu dilaporkan QSR bercadang untuk menjual francais KFC Dan Pizza Hut Malaysia Dengan Harga RM6 Bilion. Maklumat lanjut di sini.

Maklumat bersifat peribadi ini mendedahkan bahawa cadangan tersebut adalah disebabkan masalah ekonomi Malaysia yang perlahan dan kurang memberangsangkan di Asia Tenggara.

Pemegang saham utama syarikat Malaysia termasuk firma ekuiti swasta CVC Capital Partners juga sedang menjalinkan kerjasama dengan seorang penasihat untuk menilai kepentingan daripada pembeli berpotensi untuk kepentingan mengawal dalam QSR.

Lagenda tiada ganti.

P. RAMLEE : Seniman Tanah AIr Tiada Ganti

dan jangan lupa subscribe YouTube ODISI