Darul Quran Malaysia Book of Records

Darul Quran Catat Malaysia Book Of Records Penulisan Al-Quran Teramai

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Menerima pengiktirafan Malaysia Book of Records (MBR) merupakan satu pencapaian yang membanggakan apatah lagi anugerah tersebut merupakan pencapaian yang luar biasa.

Darul Quran Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menerima pengiktirafan The Malaysia Book of Records (MBR) bagi Penulisan al-Quran 30 Juzuk Teramai membabitkan 731 peserta di kompleks pusat tahfiz tersebut.

Darul Quran Malaysia Book of Records
Sumber: Twitter

Peserta program terdiri daripada pelajar maahad tahfiz dari seluruh negara yang menjalinkan kerjasama dengan Darul Quran Jakim bagi program Diploma Tahfiz Al-Quran.

Penulisan al-Quran bagi kesemua 30 juzuk yang dilakukan secara hafazan itu berjaya disempurnakan dalam tempoh masa satu jam 30 minit.

Penyerahan sijil pengiktirafan itu disaksikan Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Fuziah Salleh sempena Majlis Perasmian Ihtifal Huffaz Peringkat Kebangsaan dan Ekspo Konvokesyen Darul Quran 2019.

Fuziah dalam ucapan perasmian berkata, pembelajaran tahfiz memberi nilai tambah kepada pelajar selepas tamat pengajian dan berkhidmat di pelbagai bidang profesional.

Tahniah para pelajar Darul Quran!

Sumber: Sinar Harian