Website Slide Percuma Yang cantik 2

3 Laman Web PERCUMA Yang Boleh Dicuba Untuk ‘Slide’ Pembentangan Lebih Menarik

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Anda tahu tak sebenarnya wujud laman web yang menyediakan perkhidmatan menghasilkan slide pembentangan secara percuma?

Sejak dari zaman sekolah, Microsoft Power Point menjadi pilihan untuk orang ramai terutamanya pelajar dalam menghasilkan slide pembentangan.

Namun seiring dengan perkembangan teknologi yang ada, ramai yang sudah semakin kreatif dengan menghasilkan laman web yang membolehkan orang ramai menghasilkan slide pembentangan yang menarik dan unik.

3 Laman Web PERCUMA Yang Boleh Anda Cuba Untuk Jadikan Sesi Pembentangan Lebih Menarik

Di sini kami senaraikan beberapa laman web yang boleh anda cuba untuk hasilkan slide pembentangan secara percuma sahaja. Ya, bebas bayaran!

Laman Web Hasilkan Slide Pembentangan Yang Menarik

1. CANVA

Canva adalah aplikasi paling popular dan paling banyak digunakan. Di Canva, hanya ada sesetengahnya yang perlu anda beli.

Untuk gunakannya agak mudah, cuma daftar masuk menerusi e-mel Google dan anda boleh gunakan servis yang disediakan pihak laman web.

2. SLIDES CARNIVAL

Website Slide Percuma Yang cantik

3. SLIDES GO

Website Slide Percuma Yang cantik 1

Dengan gunakan tiga laman web ini, anda boleh jadikan pembentangan lebih menarik dan unik. Tidaklah bosan sahaja.

Mungkin dengan gunakan ciri-ciri yang ada, tiada lagi individu yang menguap atau tertidur mendengar pembentangan anda kerana tertarik dengan keunikan slide yang ada.

Tahukah anda, di Korea Utara tertidur dalam mesyuarat pun boleh dikenakan hukuman tembak?

Menteri Pertahanan Korea Utara, Hong Yong-Chol telah dihukum tembak menggunakan senjata anti -pesawat atas kesalahan tertidur semasa dalam mesyuarat.

BACA: Kisah Menteri Pertahanan Korea Utara Yang Dihukum Tembak Hanya Kerana Tertidur Dalam Mesyuarat

Yong-Chol yang dilantik sebagai Ketua Tentera Korea Utara pada tahun 2012 dikatakan turut tidak menghormati Pemimpin Agung Korea Utara, Kim Jong-un dengan beberapa kali menjawab balik kata-kata Jong-un semasa dalam mesyuarat pertemuan tentera.

Beliau ditembak di hadapan ratusan pegawai lain di Akademi Ketenteraan Kang Kon, Pyongyang sebagai peringatan supaya kejadian tersebut tidak lagi diulangi di masa akan datang.