Ebit Lew Luah Hasrat Mahu Buka Pasar Raya Elews Mart

Ebit Lew Luah Hasrat Mahu Buka Pasar Raya Elews Mart

Langgan saluran Telegram @ODISI untuk kemaskini terpantas.

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew luah hasrat untuk membuka 10 cawangan pasar raya yang menjual barangan runcit.

Bakal menamakannya sebagai Elews Mart, hasrat yang diluahkan menerusi satu hantaran Facebook itu turut memohon doa daripada orang ramai agar hasratnya itu dimakbulkan dan menjadi asbab kebaikan.

https://www.facebook.com/ebitlew/posts/2977544139030516

Mendapat kata-kata sokongan dan positif daripada netizen, ramai yang menyambut baik hasrat Ebit itu mendoakan agar segala urusannya dipermudahkan dan dimurahkan rezeki supaya dapat membantu lebih ramai mereka yang sedang dalam kesusahan.

Terdahulu, tindakan Ebit Liew bantu golongan asnaf dibidas beberapa pegawai jabatan kerajaan negeri Kedah. Tindakan beliau kali ini yang memberi bantuan kepada golongan asnaf di Kedah ‘tidak disenangi’ oleh kakitangan di pejabat Menteri Besar Kedah yang mengatakan telah menerima kecaman teruk daripada masyarakat kerana tidak cakna dengan kesusahan rakyat di negeri itu.

Tindakan Ebit Lew Beri Sumbangan Kepada Golongan Asnaf Dibidas Pegawai Menteri Besar Kedah 1

Pegawai di jabatan berkenaan menerusi laman Facebooknya menjelaskan sewajarnya sebelum memberikan sebarang bantuan, pihak mereka perlu dimaklumkan terlebih dahulu.

Katanya hanya kerana cerita tular di satu pihak sahaja, bukan sahaja penduduk yang terpaksa menerima tempias malah pihak masjid, pihak zakat dan tuan tanah telah menerima kritikan netizen yang bertindak tanpa menyelidik cerita di sebaliknya.

 BACA: Tular Kisah Cerai Da’i TV3, Ini Pesanan Ustaz Ebit Lew Buat Lelaki Yang Bergelar Suami

Selepas tularnya mengenai hal ini, ramai yang meminta Ebit agar jangan mengambil hati dengan apa yang terjadi dan teruskan menyebarkan kebaikan kepada mereka yang memerlukan.